WET AGE ILI MOKRO ZRENJE

Wet age ili mokro zrenje je proces prilikom kojeg vakumirani komadi mesa odležavaju od 10 do 21 dan na temperaturi 2-3°C. Cilj tog procesa je razgradnja proteina kako bi meso bilo mekše i ukusnije.
PICANHA

PICANHA

Picanha je popularni brazilski steak. Ovaj odrezak iznimno je nježan i kad se kuha na ražnju, topi se u ustima...

Saznaj više

FLAT IRON

FLAT IRON

Mišić koji se nalazi s vanjske strane kosti lopatice. Drugi je najmekši steak u cijelom govedu, odmah nakon bifteka...

Saznaj više

TRI TIP STEAK

TRI TIP STEAK

Zapravo ga čini cijeli trokutasti komad mase oko 1 kg, izrazito prošaran masnoćom, ali krutih vlakana...

Saznaj više

SKIRT

SKIRT STEAK

Opna odnosno membrana s unutarnje strane rebara. Odlično reagira na marinadu, bogat je masnoćom i okusom...

Saznaj više

BAVETTE

BAVETTE

Bavette steak dugački je tanki i uglavnom nemasni potrbušni mišić. Bavette je francuski izraz za flank steak...

Saznaj više

FLANK

FLANK STEAK

Mišić s donje strane potrbušine, elipsastog oblika i mase između 700 i 900g. Odlično reagira na marinadu...

Saznaj više

SPIDER STEAK

SPIDER STEAK

Negdje još poznat i pod imenom Oyster Steak. Nalazi se s unutarnje strane kosti zdjelice, naslonjen na Sirloin...

Saznaj više