WET AGE ILI MOKRO ZRENJE
PICANHA
Picanha je popularni brazilski steak. Ovaj odrezak iznimno je nježan i kad se kuha na ražnju, topi se u ustima...
FLAT IRON
Mišić koji se nalazi s vanjske strane kosti lopatice. Drugi je najmekši steak u cijelom govedu, odmah nakon bifteka...
TRI TIP STEAK
Zapravo ga čini cijeli trokutasti komad mase oko 1 kg, izrazito prošaran masnoćom, ali krutih vlakana...
SKIRT STEAK
Opna odnosno membrana s unutarnje strane rebara. Odlično reagira na marinadu, bogat je masnoćom i okusom...
BAVETTE
Bavette steak dugački je tanki i uglavnom nemasni potrbušni mišić. Bavette je francuski izraz za flank steak...
FLANK STEAK
Mišić s donje strane potrbušine, elipsastog oblika i mase između 700 i 900g. Odlično reagira na marinadu...
SPIDER STEAK
Negdje još poznat i pod imenom Oyster Steak. Nalazi se s unutarnje strane kosti zdjelice, naslonjen na Sirloin...